Mijn droom.. 


Als klein meisje droomde ik er al van om een eigen ponyclub te hebben. Een kleine ponyclub waar kinderen op een paardvriendelijke manier kunnen leren paardrijden. 
Op de manege waar ik altijd reed was ik snel uitgekeken. Tuurlijk was het in het begin geweldig en was ik er het hele weekend te vinden tussen de paarden maar ik zag ook de negatieve kant van een manege. De paarden leken niet gelukkig, waren soms vals en werden hard behandeld als ze niet deden wat er van ze gevraagd werd. 
Dit deed me zeer om te zien, dit moest toch anders kunnen?! 
Toen ik 12 jaar was kreeg ik Beau samen met mijn moeder en zusje. Beau hebben we zelf gefokt en ik verzorgde haar moeder al een tijdje voor ik Beau kreeg. 
Beau haar moeder had ook een verhaal, waarschijnlijk niet goed behandeld in het verleden en was daardoor soms heel agressief. 
Al op jonge leeftijd ervaarde ik dat het fijn  was om met haar een band op te bouwen en haar vertrouwen in de mens weer terug te winnen. 
Dat ik Beau ging beleren kreeg ik les van een fijne instructrice die natural horsemanship lessen gaf, (waar ik overigens nog steeds lessen van krijg) meteen vond ik dit geweldig om te doen en ik zag ook dat het een zeer goed effect op Beau had. 
Beau kon nogal hoog in haar energie zitten (nog steeds wel eens ;)) En met druk bereikte je niks met haar want dan kreeg ze spanning en haar spanningsuiting was dan vechten..
Ik heb hierdoor erg veel geleerd over met je energie en lichaamstaal werken. 
Dat ik 30 werd wist ik het zeker, ik wilde m'n hart volgen en me nog meer verdiepen in het natural horsemanship en ben een opleiding hierin gaan volgen. 
Tijdens m'n opleiding kwam Pacho op m'n pad en later ook Zorro. Beide paarden met een flink trauma maar zo'n goed hart.
Het is zo fijn om de paarden te zien groeien en bloeien. 

Mijn droom is om nog meer paarden en hun mensen te kunnen helpen met het herstellen van de communicatie en verbinding. 
En om vooral jonge kinderen vanaf jongs af aan te leren op een vriendelijke manier met paarden om te gaan. 
De paarden zijn het zo waard ❤️